Windows: Задаване на Internet Explorer като браузър по подразбиране

Здравейте приятели. Доста от вас решиха да пробват добавката за Firefox - "WebVisum". Но при инсталацията на браузъра Firefox, голяма част от вас се сблъскаха с проблема че Firefox се задава като браузър по подразбиране и всички линкове и интернет преки пътища започват да се отварят с него, а не с Internet Explorer. И тъй като повечето от вас са свикнали да използват Internet Explorer като свой браузър по подразбиране и биха предпочели линковете да се отварят с него, ето как става по принцип задаването на браузър по подразбиране в Windows:

  1. Първо трябва да отворим "Задаване на достъп до програми и настройки по подразбиране". Това става най-лесно като от менюто "Старт" отидем на "Всички програми" и от там на "Задаване на достъп до програми и настройки по подразбиране" и натиснем Enter.
  2. Като се отвори "Задаване на достъп до програми и настройки по подразбиране", с TAB отиваме до радиобутона "По избор" и го активираме с интервалния клавиш.
  3. После пак с TAB отиваме до друг радиобутон "Internet Explorer" и го активираме (чекваме) с интервалния клавиш.
  4. Пак с TAB отиваме до бутона "OK" и го активираме с интервалния клавиш.

Така вече би трябвало Internet Explorer да е браузър по подразбиране и линковете да се отварят с него.

Забележки:

I. Ако "Задаване на достъп до програми и настройки по подразбиране" го няма в менюто "Старт", трябва да отидем до него по следния начин:
1. Отваряме Контролния Панел.
2. Отиваме до "Добавяне / Премахване на програми" и натискаме Enter. Ще ни се отвори прозореца за добавяне и премахване на програми. Освен този раздел, в него има още три раздела.
3. Натискаме клавишната комбинация Alt+O за да отворим раздела "Задаване на достъп до програми и настройки по подразбиране". Оттам нататък стъпките за задаване на браузър по подразбиране са същите както по-горе.
II. Възможно е след задаване на браузъра по подразбиране (в случая Internet Explorer) на десктопа (работния плот) да се появи негова икона. Ако не ви трябва, можете спокойно да я изтриете - тя се създава просто за ваше удобство да имате бърз достъп до браузъра.

Автор: Костадин Колев
Дата: 30 януари 2009 г.

Прикачен файлГолемина
Свали като текстов файл!2.22 КB

Warning: Table './bezmishka/watchdog' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (0, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:424:\"Table './bezmishka/accesslog' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed\nquery: INSERT INTO accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values('Windows: Задаване на Internet Explorer като браузър по подразбиране', 'node/159', '', '54.224.204.189', 0, 'er4sc8dkaHlJsVOEfbJBW3', 95, 1493234722)\";s:5:\"%file\";s:66:\"/home/bezmishka/bezmishka.org/modules/statistics/statistics.module\";s:5:\"%line\";i:6 in /home/bezmishka/bezmishka.org/includes/database.mysql.inc on line 135